Printer Friendly Version Скуп поводом предстојеће туристичке сезоне @ 29 May 2013 11:30 AM

У организацији Генералног конзулата, у сарадњи са YUTA-ом и дирекцијом МСП Грчке у Солуну, у оквиру припрема за предстојећу летњу сезону, у просторијама ГК 27.о.м, организован је сусрет туристичких посленика из Србије и Грчке. Циљ сусрета је био боље међусобно упознавање и успостављање директних контаката, а у циљу лакшег решавања проблема, који су сваке сезоне нежељени, али и неминовни резултат боравка великог броја српских туриста на јурисдикционом подручју ГК.

Сусрету је присуствовала М. Караколи, аташе за економска питања МСП Грчке у Солуну, која се прикладним речима обратила скупу. Захвалила се на позиву, истичући свестрану повезаност две земље и значај продубљивања међусобне сарадње, пре свега на економском плану и у туризму, као његовом битном сегменту.

У поздравном говору, ГК Павић се посебно осврнуо на дефинисање чинилаца који ће имати утицај на будући рад и обаваљање редовних послова ГК, истовремено сугеришући присутнима активности које би требало да предузму у циљу што успешнијег превазилажења евентуалних проблема.

Састанку је присуствовало више од 20 представника грчких и српских туристичких организација, туроператера и хотелијера, међу којима А. Томопулос, председник Удружења хотелијера Солуна, Н. Сапунтзис, менаџер ТО Солун, представници туристичких агенција које се баве смештајем српских туриста у овом делу Грчке.

По окончању званичног дела, за присутне је организован коктел током којег је настављено међусобно упознавање.