Printer Friendly Version Skup povodom predstojeće turističke sezone @ 29 May 2013 12:43 PM

U organizaciji Generalnog konzulata, u saradnji sa YUTA-om i direkcijom MSP Grčke u Solunu, u okviru priprema za predstojeću letnju sezonu, u prostorijama GK 27.o.m, organizovan je susret turističkih poslenika iz Srbije i Grčke. Cilj susreta je bio bolje međusobno upoznavanje i uspostavljanje direktnih kontakata, a u cilju lakšeg rešavanja problema, koji su svake sezone neželjeni, ali i neminovni rezultat boravka velikog broja srpskih turista na jurisdikcionom području GK.

Susretu je prisustvovala M. Karakoli, ataše za ekonomska pitanja MSP Grčke u Solunu, koja se prikladnim rečima obratila skupu. Zahvalila se na pozivu, ističući svestranu povezanost dve zemlje i značaj produbljivanja međusobne saradnje, pre svega na ekonomskom planu i u turizmu, kao njegovom bitnom segmentu.

U pozdravnom govoru, GK Pavić se posebno osvrnuo na definisanje činilaca koji će imati uticaj na budući rad i obavaljanje redovnih poslova GK, istovremeno sugerišući prisutnima aktivnosti koje bi trebalo da preduzmu u cilju što uspešnijeg prevazilaženja eventualnih problema.

Sastanku je prisustvovalo više od 20 predstavnika grčkih i srpskih turističkih organizacija, turoperatera i hotelijera, među kojima A. Tomopulos, predsednik Udruženja hotelijera Soluna, N. Sapuntzis, menadžer TO Solun, predstavnici turističkih agencija koje se bave smeštajem boravkom turista iz Srbije u ovom delu Grčke.

Po okončanju zvaničnog dela, za prisutne je organizovan koktel tokom kojeg je nastavljeno međusobno upoznavanje.