Printer Friendly Version Фестивал језика @ 7 June 2013 10:18 AM

У организацији Општине Солун, на простору испред и у Општини, од 7.-9. јуна 2013.г. биће одржан Фестивал језика „Солун, полиглотски град“. Фестивал је посвећен различитости и богатсву језика у свету.

Посетиоци, пре свега деца, ће бити у прилици да упознају писма, дијалекте и историју писмености других народа. Идеја Фестивала је да се становници Солуна, упознајући туђе језике и културу, боље међусобно упознају и разумеју.


„Уколико научимо да слушамо и разумемо различитост, језик нас неће раздвајати, већ спајати“, објаснио је г. Антонис Карумпис, помоћник градоначелника за образовање.
На Фестивалу ће бити представљено око 140 садржаја: песме, изложбе, радионице, разговори...
Српски језик ће представити: допунска школа „Свети Сава“ музичким програмом, група грађана ликовном и језичком радионицом, српским песмама и бајкама, а, такође, ће имати штанд бр. 71.
У организацији Генералног конзулата Р. Србије у Солуну уз помоћ Центра за културу „Вук Караџић“ из Лознице, на Фестивалу ће током сва три дана бити представљена изложба „Српско писмо и језик кроз историју“, као и видео презентација о Вуку Стефановићу Караџићу и Тршићу.


Фестивал почиње 07.06. у 18.00 у амфитеатру испред Општине. Програм фестивала са временом и местом наступа учесника можете наћи на сајту Општине Солун.