Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 11. НОВЕМБРА @ 11 November 2013 12:53 PM

Поводом 11. новембра, дана потписивања примирја у I светском рату, на спомен обележју у склопу Српског војничког гробља на Зејтинлику, организовано је полагање венаца.

У име Републике Србије, венац на спомен обележје положио је генерални конзул Републике Србије у Солуну, г. С. Павић, а потом и присутни представници грчке државе и војске, дипломатског кора и удружења за неговање традиција I светског рата. По полагању венаца, и одатог минута ћутања настрадалима, церемонија је закључена интонирањем химни Србије и Грчке.

У складу са дугогодишњом праксом, у церемонији полагања венца је, са генералним конзулом, учествовао и чувар Српског војничког гробља на Зејтинлику, г. Ђорђе Михајловић (што је, по нашем мишљењу, овај чин, традиционално, учинило додатно занимљивим присутнима).

По окончању церемоније на српском војничком гробљу на Зејтинлику, истоврсне церемоније су одржане и на руском, француском, британском и италијанском војничком гробљу (у саставу комплекса на Зејтинлику), на којима је ГК РС у Солуну такође положио венац.

Завршна церемонија поводом 11. новембра одржана је у седишту III Корпуса грчке војске.