Printer Friendly Version Обележавање Видовдана @ 4 July 2014 12:35 PM

На Српском војничком гробљу Зејтинлик, 28.06. 2014. г, игуман Манастира Хиландара, преподобни Отац Методије, служио је свету Литургију поводом Видовдана, заједно са протојерејом Небојшом Тополићем, парохом при храму Светог Марка у Београду, јерејем Александром Павловићем, парохом у Мелисургосу, и ђаконом Владимиром Руменићем.

Литургији су присуствовали чувар СВГ на Зејтинлику, г. Ђорђе Михаиловић, генерални конзул Републике Србије у Солуну, С. Павић, представник Грчке Православне цркве (протојереј Елефтериос Куцафтакис, изасланик Митрополита неапољско-ставропољског Варнаве), као и један број гостију и припадника наше дијаспоре у Грчкој.
После свете Литургије служен је парастос свим пострадалима у ратовима за слободу Србије, а нарочито у Косовском боју и I светском рату.

Догађај су својим учешћем обогатили чланови Београдског мушког хора под вођством Ђорђа Томића.

Овај хор је исте вечери, на централном градском тргу у Ставросу, у склопу обележавања 100 година од почетка I светског рата, одржао концерт, под управом ђакона Владимира Руменића, и под покровитељством Општине Волви. Концерту, одржаном пред више стотина гледалаца (Грка и Срба, на одмору у Грчкој), претходила су обраћања г. Диамандиса Љамаса, председника Општине Волви и Синише Павића, генералног конзула Републике Србије у Солуну. Током концерта изведен је богат репертоар на задовољство присутних који су богатим аплаузима наградили извођаче.