Printer Friendly Version Конференција за штампу грчко-српске привредне коморе @ 7 October 2015 08:15 AM

У просторијама Грчко-српске привредне коморе, 30.09. о.г. одржана је конференција за штампу, којој су присуствовали представници медија (ТВ, штампа, инфо портали...) чије је седиште на северу Грчке.

О активностима Коморе током претходног периода и плановима до краја ове године, говорили су Костас Георгакос (председник Коморе), Лефтерис Георгиади (подпредседник) и Савас Сапалидис (председник Привредне коморе Флорине). Присутне је поздравио и о актуелним економским кретањима у Р. Србији информисао генерални конзул Синиша Павић.

Такође, претходних дана у средствима јавног информисања у овом делу Грчке, објављен задовољавајући број вести, а нарочита пажња је била поклоњена:

• Великој заинтересованости Грка (више од 400 фирми) за инвестирање у Србији, као и заинтересованости Срба за инвестирање у Грчкој;

• Летњој сезони током које су Срби одржали туризам на Халкидикију, као и куповини некретнина у овом делу Грчке;

• Београду на води, који представља шансу за грчке фирме у Србији;

• Ставу да преко Србије Грчка има приступ Руској Федерацији и осталим земљама бившег Совјетског Савеза;

• Плановима Коморе за објављивање приручника о отварању фирми у Грчкој, као и о састанку Централног удружења Привредних комора Грчке, који ће бити одржан 6. - 7.11. о.г. у Флорини, где ће бити присутни и представници Албаније, Македоније и Србије.

Наведена конференција, у оквиру редовних активности Коморе у првој години њеног рада, представља веома значајан корак у правцу бољег упознавања јавности и пословних људи из овог дела Грчке са стањем и перспективама билатералне економске сарадње, посебно имајући у виду чињеницу да у последње време у медијима преовлађују осетљиве политичке теме.