Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 2016. ГОДИНЕ @ 9 March 2016 12:04 PM

Обавештавамо да је председник Републике Србије г. Томислав Николић потписао Указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије и 4. марта о.г. донео Одлуку о расписивању ванредних парламетарних избора, који ће бити одржани 24. априла 2016. године.

Право гласа имају сви пунолетни грађани Републике Србије. Грађани који се налазе у иностранству могу гласати у дипломатско-конзуларном представништву (ДКП) коме су претходно поднели пријаву за упис у списак за гласање у иностранству.

Рок за достављање пријава за гласање у иностранству је до 2. априла 2016. године.

Пре подношења пријаве неопходно је проверити да ли је лице уписано у Јединствен бирачки списак. Увид је могуће извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе РС – www.mduls.gov.rs, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

а) уколико je лице уписано у Јединствен бирачки списак у Републици Србији, онда дипломатско-конзуларном представништву подноси само Захтев за упис у списак за гласање у иностранству;

б) уколико лице није уписано у Јединствен бирачки списак у Републици Србији, онда истовремено подноси: Захтев за упис у Јединствен бирачки списак и Захтев за упис у списак за гласање у иностранству.

Попуњене захтеве, заједно са фотокопијом пасоша или личне карте потребно je доставити факсом (2310/240 412) или електронским путем (srbcons@otenet.gr) или поштом на адресу: ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΚΟΜΝΗΝΩΝ 4, Τ.Κ. 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Попуњене захтеве заједно са фотокопијом пасоша или личне карте могуће je предати и лично у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Солуну, сваког радног дана од 09.00-15.00 часова.

Бирачи, који имају боравиште у иностранству, могу преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије поднети општинској, одн. градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи, захтев за давањем обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.

- Обавештење за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству

- Захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству можете преузети овде

- Захтев за упис у јединствени бирачки списак у Републици Србији можете преузети овде