Printer Friendly Version СРПСКО-ГРЧКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ У СОЛУНУ - Представљање српске привреде и инвестиционих потенцијала @ 24 March 2016 11:24 AM

У Солуну је од 17.-18.о.м. одржан Грчко-српски пословни форум, на коме је привредна делегација Србије представила развојне пројекте и инвестициони потенцијал, кроз презентације представника града Београда, ЈП Железнице, аеродрома у Београду, Нишу (такође и Бања Луци), Ер Србије, царине и других институција.  

На централном делу Форума, 18. марта у Гранд Палас хотелу, било је присутно око 450 учесника, од чега преко 300 грчких и 50-так српских предузећа. Форум су отворили амб. РС у Атини г. Душан Спасојевић и са грчке стране Михалис Констандинос, председник Уније ПК Грчке. Присутни су били министар унутрашњих послова Грчке, Панајотис Курумблис и његова заменица, министарка Македоније и Тракије М. Царуха као и други представници локалних органа власти и привредних институција обе земље.

Форум је одржан у организацији Грчко-српске привредне коморе (ГСПК) у Солуну, Генералног конзулата РС у Србији, Периферије Централне Македоније и Града Солуна, уз подршку коморског система Србије и Министарства Македoније и Тракије и појединих грчких институција (Helexpo, Унија ПК и др.).

Према речима председника ГСПК Косте Јоргакоса, организован је са циљем унапређења привредне сарадње и подизања економских односа Србије и Грчке на виши ниво, представљања пословних могућности, инвестиционих пројеката и банкарског система у Србији, повећања инвестиција грчких предузећа, представљања потенцијала солунске луке, као и непосредног сусрета привредника, кроз Б2Б састанке који су одржани у другом делу дана.

На Б2Б састанцима привредници су имали прилику да у непосредном разговору успоставе контакте и истраже међусобне потенцијале и могућност будуће сарадње.

Скупу су, такође, присуствовали: ГК С. Павић, заменик градоначелника Београда, Б. Милосављевић, потпредседник ГСПК, Г. Јовић, представници коморског система Србије (потпредседник ПКС М. Милетић, председник ПКБ, ПК Ниша, Сремске Митровиће, Ваљева, Панчева, Лесковца и др.), железнице Србије, аеродрома „Никола Тесла“ и „Константин велики“, управе царине, привредна делегација Р. Српске и конзул Колунџија, а са грчке стране, поред К. Јоргакоса и М. Констандинос, Кириаки (Воула) Тектонидоу, заменик ГС МИП РГ за економску сарадњу, заменик градоначелника Солуна за развој, заменица периферијархиса Пелопонеза, директор Сајма „Helexpo“ и други.

 

 

Погледајте прилоге медија овде:

http://tvkcn.net/?p=1628

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=135904

http://www.plusonline.rs/dr-dragan-kostic-ucesce-na-grcko-srpskom-poslovnom-forumu-veoma-korisno-za-nas-region/

http://www.naslovi.net/2016-03-18/studio-b/poslovni-forum-u-solunu/18199948