Printer Friendly Version Учешће на фестивалу „International Mini Basket Festival" у Солуну @ 26 April 2017 09:46 AM

У спортској хали општине Терми (Солун), 22.04. о.г. одржан је Међународни фестивал „International Mini Basket Festival".

Учеснике су поздравили представници Општине, конзул РС у Солуну Д. Глишић.

У главном програму учествала су деца из више (укупно 7) основних школа из Србије, деца из школа у БЈРМ и целе Грчке. Пре отварања манифестације, деца из грчких клубова су одржали и краћи културно-уметнички програм у част учесника.

Представници општине и конзул Д. Глишић су у својим поздравним речима изразили изузетно поштовање за труд, али и укупну ангажованост организатора, али и показано интересовање на страни учесника, истичући значај оваквих манифестација за упознавање припадника младе генерације.

Победнички пехар (прелазни) који се традиционално предаје најуспешнијим учесницима (не само резултатски, већ на основу укупно показаног спортског духа и фер-плеја) ове године припао је нашем клубу “Младост“ из Земуна.

Интернационални Мини Баскет је успешно окончан истога дана. Mанифестација је у потпуности остварила свој основни циљ – повезивање деце кроз спорт, али, пре свега, дружење (манифестација нема такмичарски карактер) и стицање искустава присуства и учешћа на међународним такмичењима.

У том смислу, организатори заслужују све похвале за идеју и успешну реализацију, а учешће наших екипа сматрамо вредним уложеног труда и видимо као својеврсну афирмацију не само рада са најмлађим спортистима у клубовима, већ и укупног односа према најмлађима у Р. Србији.