Printer Friendly Version Učešće na festivalu „International Mini Basket Festival" u Solunu @ 26 April 2017 09:53 AM

U sportskoj hali opštine Termi (Solun), 22.04. o.g. održan je Međunarodni festival „International Mini Basket Festival".

Učesnike su pozdravili predstavnici Opštine, konzul RS u Solunu D. Glišić.

U glavnom programu učestvala su deca iz više (ukupno 7) osnovnih škola iz Srbije, deca iz škola u BJRM i cele Grčke. Pre otvaranja manifestacije, deca iz grčkih klubova su održali i kraći kulturno-umetnički program u čast učesnika.

Predstavnici opštine i konzul D. Glišić su u svojim pozdravnim rečima izrazili izuzetno poštovanje za trud, ali i ukupnu angažovanost organizatora, ali i pokazano interesovanje na strani učesnika, ističući značaj ovakvih manifestacija za upoznavanje pripadnika mlade generacije.

Pobednički pehar (prelazni) koji se tradicionalno predaje najuspešnijim učesnicima (ne samo rezultatski, već na osnovu ukupno pokazanog sportskog duha i fer-pleja) ove godine pripao je našem klubu “Mladost“ iz Zemuna.

Internacionalni Mini Basket je uspešno okončan istoga dana. Manifestacija je u potpunosti ostvarila svoj osnovni cilj – povezivanje dece kroz sport, ali, pre svega, druženje (manifestacija nema takmičarski karakter) i sticanje iskustava prisustva i učešća na međunarodnim takmičenjima.

U tom smislu, organizatori zaslužuju sve pohvale za ideju i uspešnu realizaciju, a učešće naših ekipa smatramo vrednim uloženog truda i vidimo kao svojevrsnu afirmaciju ne samo rada sa najmlađim sportistima u klubovima, već i ukupnog odnosa prema najmlađima u R. Srbiji.