Printer Friendly Version Poplava na Sitoniji (Halkidiki) @ 17 July 2017 04:48 PM

Povodom današnjih događaja izazvanim poplavom nastalom usled obilnih padavina koja je zadesila područje Halkidikija (Sitonija), GK RS, S. Pavić otišao je u mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, u jutaranjim časovima, javili naši građani koji su tu na letovanju.

Tom prilikom se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju. Međutim i dalje pojedini delovi mesta nisu pristupačni. U kontaktu sa lokalnim vlastima dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći kada bi trebalo da se prilike normalizuju.

Takođe, važna informacija, dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća.

Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani, narednih 24 sata, mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata RS u Solunu +30 2310 244 265.