Printer Friendly Version 62. Међународни фестивал филма, Солун 04.11.2021.-14.11.2021. @ 5 November 2021 11:03 AM

Међународни филмски фестивал у Солуну је постала примарна изложба у Југоисточнoj Еуропи за рад нових и нових филмаша, као и водећих филмски фестивал регије. На овом догађају суделују Међународна секција, Панорама грчког филма, програм Нови хоризонти, Балкан Сурвеy и бројне ретроспективе и признања водећим личностима из света филма.

Од 1993. низ водећих звезда међународне кинематографије, укључујући Francis Ford Coppola, Faye Dunaway, Catherine Deneuve i Irene Papas, посетили су Фестивал. Фестивал привлачи филмску јавност која из године у годину поновно открива слике новог столећа, нове филмске еритре, нове редатеље, нове технологије, али и представнике филмског света који у њему налазе поуздану организацију прикладну за промоцију свог рада.

Догађај се врти око низа непромењивих делова: приче за испричати, погледи на свет, снимање сећања и портрети.Циљ фестивала је да се филмској јавности која се сваке године окупља у Солуну истражи заједничке слике с почетка 21. века и да истражи свој људски крајолик кроз филм.